Kvalita sítě Avonet

Síť Avonet využívá nejmodernější technologie v oblasti poskytování telekomunikačních služeb. Její předností je především robustní kruhová topologie páteřní sítě a velká kapacitní rezerva. Abychom zajistili našim zákazníkům to nejlepší spojení, dbáme na kvalitu dodavatelů konektivity a maximalizujeme počet propojů mezi operátory.

Operátorská MPLS síť

Pro lepší řízení datového provozu a další zvýšení spolehlivosti poskytovaných služeb máme dlouhodobě implementovanou moderní síťovou technologii MPLS na zařízeních Cisco Systems. Síť Avonet se tímto odlišuje od řady jiných a řadí se mezi sítě operátorského typu zajišťující kromě internetového provozu také infrastrukturní služby, jako např. L2 okruhy o kapacitě až 10 Gbps dalším operátorům či providerům.

CISCO

Stabilita a výkon páteřní sítě

Hlavní uzly jsou umístěny v Praze a ve Zlíně a jsou vzájemně propojeny čtyřmi nezávislými optickými páteřními linkami o kapacitě 4 × 10 Gb/s od tří dodavatelů. V hlavních uzlech jsou kvůli redundanci nasazeny čtyři routery Cisco řady ASR 9900, dva v Praze a dva ve Zlíně. Celková konektivita Zlína je 40 Gb/s. Také v dalších páteřních uzlech (např. Kroměříž, Holešov, Otrokovice nebo Uherské Hradiště) používáme MPLS boxy Cisco ASR 920.

CISCO

IPv6 ready

Abychom mohli do budoucna poskytovat plnohodnotné služby, implementovali jsme do naší sítě protokol IPv6. V současnosti jsou tak všechny přípojky na optické, bezdrátové a DSL technologii IPv6 ready. Přidělování IPv6 adres provádíme vždy na vyžádání.

Chráníme vás před malware a on-line útoky

V naší síti jsme nasadili řešení Whalebone, které bez jakékoliv dodatečné instalace chrání všechna zařízení připojená k internetu proti malware a zlepšuje kvalitu i rychlost přípojení. Možné hrozby jsou v naší síti eliminovány ještě před tím, než se mohou rozvinout. Neohrozí tak vás, ani ostatní zákazníky a nezpůsobí zpomalení, omezení, či úplnou nedostupnost internetu.

Whalebone

IP konektivita sítě Avonet

Máme zajištěno více kvalitních zdrojů internetové konektivity, které se vzájemně doplňují a zálohují. V Praze prodáváme zahraniční konektivitu dalším ISP a zakončujeme všechny celorepublikové služby, a proto do Zlína transportujeme jen část celkového provozu.

Tuzemská konektivitaZahraniční konektivita
neutrální peeringové centrum NIX.CZ: 25 Gb/s Cogent: 230 Gb/s (také pro velkoobchod se zahraniční konektivitou pro ISP)
komerční propojovací bod peering.cz: 10 Gb/s mix zahraniční konektivity: 20 Gb/s
v tuzemsku umístěné cache Google, Facebook a Akamai: 10 Gb/s
přímé propoje v Praze (včetně dvou IPTV platforem): 30 Gb/s

Pokrytí internetem 99 % ČR

Mapa sítě AVONET

Poskytujeme opravdu rychlé připojení k internetu po celé ČR. Využíváme vlastní infrastrukturu i sítě jiných operátorů. Od roku 2017 nabízíme také LTE internet. Ve Zlínském kraji provozujeme vlastní rozsáhlou optickou síť s více než 20 000 přípojkami pro firmy i domácnosti a více než 260 přístupových bodů bezdrátové sítě. Sami se přesvědčte o výkonnosti, spolehlivosti a kapacitní rezervě naší páteřní sítě.

On-line zatížení sítě Avonet

Za sebou máme spoustu
dobře odvedené práce

Omnika
Baťa
PSG
Barum Continental
Impromat


Naše reference

Záruka důvěryhodnosti

Jsme součásti NIX.CZ

Jsme součástí NIX.CZ

Jsme součástí českého peeringového uzlu NIX.CZ a členy projektu FENIX

Jsme členy RIPE NCC

Jsme členy RIPE NCC

Jsme členy fóra zajišťujícího koordinaci správy, údržby a rozvoje internetu

Jsme členy ISP Alliance

Jsme v ISP Allianci

Jsme v nezávislé a otevřené platformě pro podporu lokálních ISP

Jsme členy Nezávislého výboru ICT průmyslu

Jsme v Nezávislém výboru ICT průmyslu

Výbor sdružuje firmy a organizace působící v sektoru informačních a komunikačních technologií

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.