Připojení počítače s Windows 10 k bezdrátové síti

Připojení PC k bezdrátové síti WiFi je dnes jedním z nejběžnějších způsobů připojení zařízení k Internetu. Na počítači s operačním systémem Windows je to velmi jednoduché.

V pravém dolním rohu obrazovky klikněte na ikonu Síť (planeta), otevře se Vám nabídka aktuálně dostupných síti WiFi ve Vašem okolí. Pokud se žádné sítě neukázaly, ujistěte se, že máte zapnutý adaptér sítě WiFi (musí být podbarvený) případně zkontrolujte zapojení a stav Vašeho domácího routeru.

wifi_w10_navod1

Klikněte na název Vaší sítě. Zaškrtněte volbu Připojovat automaticky, tím zajístíte, že i při dalším startu systému se Vám počítač k Vaší síti automaticky připojí. Nyní klikněte na tlačítko Připojit.

wifi_w10_navod2

Systém Vás nyní vyzve k zadání klíče zabezpečení (hesla) pro přihlášení k síti.
Tip: pokud je router nebo modem konfigurován námi, název sítě a heslo naleznete na konfiguračních datech.

wifi_w10_navod3

Po zadání hesla pokračujte kliknutím na tlačítko Další.

Pokud chcete, aby byl počítač viditelný a dostupný pro ostatní zařízení v síti, například pro síťové uložiště, tiskárny atp., klikněte na Ano. V opačném případě klikněte na Ne. Nastavení se dá později změnit.
Nyní jste připojení k Vaší bezdrátové síti WiFi.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.