Formulář na stránce

Tento návod popisuje, jak na své stránky umístit formulář. Ten bude fungovat tak, že údaje, které návštěvníci stránek vyplní, vám přijdou e-mailem.

Umístění formuláře na stránku je velmi jednoduché. Odpovědní formulář vám pomůže oživit vaše firemní stránky a usnadní kontakt s potenciálním zákazníkem.

Aby váš formulář fungoval, je třeba, aby byl zpracován CGI skriptem, který je na našem serveru (atribut ACTION formuláře) a aby obsahoval políčko "to" (nejlépe typu HIDDEN), ve kterém bude adresa, na kterou se mají posílat vyplněná data. To jsou jediná omezení týkající se formuláře.

Příklad objednávkového formuláře

Objednávka zboží

 







Objednávám následující zlevněné knihy:





Počet kusů:


Zboží zašlete na adresu:

Jméno a příjmení: VALUE="">

Ulice a č.p.: VALUE="">

Město:
PSČ:

Email:

Doplňující informace:



V tomto formuláři jsou definovány skryté položky "to", "subject", "url" a "discard_empty_fields". První z nich je povinná, ostatní jsou nepovinné. Mají následující význam.

  • to - e-mailová adresa, na kterou se mají posílat vyplněná data.
  • subject - předmět dopisu, ve kterém budou vyplněná data. Někdy je vhodné si zvolit zvláštní subject, pokud dopisy zpracováváte automaticky. Pokud tato položka nebude definována, doplní se standardní subject "WWW form"
  • url - adresa stránky, která se objeví v případě úspěšného odeslání dopisu. Pokud nespecifikujete zvláštní URL, objeví se standardní hlášení o úspěšném odeslání dopisu.
  • discard_empty_fields (yes/no) - nevyplněná pole formuláře nebudou/budou součástí vygenerovaného dopisu. Implicitní hodnota je "no".
  • reduced_form (yes/no) - vygenerovaný dopis bude/nebude poněkud stručnější a hutnější. Implicitní hodnota je "no".
  • _ - pokud název položky začíná podtržítkem, nebude tato položka v dopise odeslána. V našem příkladu je to položka "_odesli", jejíž hodnota není zajímavá, protože je vždy stejná a to "Objednat".

Poznámky a tipy

  • Položky "to", "subject", "url", "discard_empty_fields" a "reduced_form" používejte vždy jako typ HIDDEN, aby je uživatelé nemohli měnit.
  • Jako atribut ACTION zadejte u formuláře vždy adresu "http://avonet.cz/cgi-bin/Formmail.cgi".
  • Nepoužívejte v názvech položek diakritiku, zejména pokud dopisy zpracováváte automaticky.
  • U tlačítek typu SUBMIT a RESET používejte názvy začínající podtržítkem. Jinak vám hodnoty těchto tlačítek budou zaslány spolu s ostatními údaji.
 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.