Antivirové systémy

Antivirový program slouží k ochraně před viry, trojskými koňmi, spywale a jiným malware. Skládá se z částí, které sledují všechny hlavní místa, kudy by mohl malware vniknout do počítače. Je třeba jej pravidelně aktualizovat (nejlépe každý den), protože bez aktualizace není plně funkční.

ESET NOD32

Doporučujeme antivirový program NOD32, který vede v počtu získaných ocenění Virus Bulletin 100 %. Kvalitní detekci umocňuje špičková heuristická analýza se schopností emulace 32bitového kódu. NOD32 tak má ty nejlepší předpoklady k odchytu vysokého procenta dosud neznámých virů (popř. nových variant známých virů). NOD32 je nejrychlejším antivirem na trhu. 

  • špičková heuristická analýza s prokazatelnou úspěšností
  • vysoká rychlost skenování, nenáročnost na hardware
  • paketový skener (IMON)
  • transparentní kontrola HTTP

ESET NOD32 Antivirus

avast! Free Antivirus

avast! Free Antivirus je zdarma pro domácí nekomerční použití. Má obecný modul pro kontrolu pošty se širší podporou protokolů. Je přitom jedno, jaký poštovní program uživatel používá. Paketový skener likviduje škodlivou síťovou komunikaci vyprodukovanou červy jako Blaster, Sasser apod. Při likvidaci případné infekce jsou využívány dříve sesbírané informace o jednotlivých souborech a také kontrola pevného disku, která se spustí při startu systému, kdy jsou případné viry jen stěží aktivní.

  • extra pluginy pro řadu P2P a síťových aplikací
  • možnost kontroly při startu systému - neovlivněno případnou infekcí
  • paketový skener

On-line testy

Ověřte si zabezpečení svého počítače pomocí on-line testů. Fungují pouze pod Microsoft Internet Explorer 6.0 a vyšším.

Na adrese http://safety.live.com/ naleznete službu od společnosti Microsoft, která umí prověřit zabezpečení počítače proti útokům z internetu a přítomnost škodlivých programů (virů). Služba může pomoci i při čištění počítače od nepotřebných souborů a ladění jeho výkonu.

On-line kontrola počítače na přítomnost virů od společnosti Symantec se nachází na adrese http://security.symantec.com.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.