FileZilla

Tento dokument popisuje konfiguraci FTP klienta FileZilla.

Výhodou tohoto klienta je, že je poskytován zdarma a je v českém jazyce. Program také podporuje i jiné typy připojení jako je SFTP

Instalační program je k dispozici na této stránce, sekce Download. Doporučuji stáhnout poslední verzi s názvem končícím "_setup.exe"

Instalace

Po puštění vyberte Češtinu pro instalaci, souhlas s licenčními podmínkami, instalované komponenty, umístění instalace a složku v nabídce Start. Nakonec se program ptá, jestli používat nebo nepoužívat bezpečný režim, při kterém neukládá nebo ukládá hesla k připojení.

Instalace - Bezpečný režim

Postup nastavení

Nejprve program spusťte pomocí nabídky Start/Programy/FileZilla/FileZilla

Spusťte nabídku Soubor/Správce míst

Prostředí programu

Zobrazí se nabídka pro správu jednotlivých připojení. Pro vytvoření nového připojení použijte tlačítko "Nové místo", pro smazání vytvořeného připojení použijte tlačítko "Odstranit" a pro úpravu vytvořeného připojení stačí na toto připojení klepnout.

Při vytváření nového připojení mají význam tyto položky, které jsou uvedeny ve formuláři Konfigurační data, který obdrží každý klient AVONETU.

  • Server - www.domena.cz
  • Typ přihlášení - normální
  • Uživatel - přihlašovací jméno
  • Heslo - heslo

Ostatní položky v dialogovém okně nemusí být vyplněny.

Přenos obsahu WWW

Stiskem tlačítka "Připojit" navážeme spojení se serverem.

Správce míst

Pokud se nám spojení nepodaří navázat je vhodné v parametrech připojení přes tlačítko "Rozšířené" nastavit "Použít pasivní režim".

Po úspěšném připojení se v pravém okně programu zobrazí obsah WWW prostoru a v levém obsah lokálního disku. Soubory určené k přenesení na WWW prostor nejdříve označte klávesou "Shift" a šipkou nahoru/dolů a následně na ně klikněte pravým tlačítkem myši. Z nabídky vyberte volbu "Nahrát na server".

Odpojení z WWW prostoru se provede v nabídce "Soubor/Odpojit".

Odpojit

 

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.