Přes pevnou IP adresu

Pro správnou funkci připojení k internetu je třeba mít správně nastaveno připojení k síti. V případě, že jste připojeni přímo pomocí ethernetového kabelu z naší internetové zásuvky a Váš typ připojení je Static IP, pak je potřeba počítač nastavit takto:

Klepněte na nabídku Start, volba Nastavení, ikona Síť a internet. Zde vyberte volbu Změnit možnosti adaptéru.

dhcp_navod_1

V následujícím kroku klikněte pravým tlačítkem myši na připojení k síti, které používáte pro připojení k internetu. Nejčastěji má název jako Připojení k místní síti, případně Ethernet. Pokud se připojujete bezdrátově po WiFi pak bude zařízení mít název Bezdrátové připojení. V nabídce vyberte položku Vlastnosti a v právě otevřeném dialogovém okně vyberte volbu Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4) a opět klikněte na tlačítko Vlastnosti.

dhcp_navod_2

Zde zvolte volbu Použít následující IP adresu: a vyplňte zde údaje z Vašich konfiguračních dat, které jste obdrželi při instalaci nebo jsou pro Vás dostupné ke stažení na konto.avonet.cz. Například:

static_ip_navod3

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.