Zabezpečení pomocí firewallu

Personální firewall

Jde o vyšší stupeň ochrany počítače. Je uživatelsky náročnější, ale často poskytuje některé doplňkové funkce (blokování reklam, rozlišení přístupu k internetu pro jednotlivé aplikace aj.). Operační systémy Windows XP, Vista a 7 mají zabudován firewall v sobě (návod jak nastavit firewall ve Windows XP). Kromě firewallu ve Windows XP lze doporučit například produkty Comodo Firewall Pro, Sunbelt Personal Firewall a Outpost Firewall FREE.

Softwarový firewall

Softwarový firewall je PC se síťovým operačním systémem, které zajišťuje zabezpečené spojení mezi externí (internet) a interní sítí (LAN). Nejčastěji jde o počítač s Linuxem nebo Windows a nainstalovaným firewallem. Pro platformu Windows existuje např. Kerio Control. Je nutné mít počítač poskytující funkci softwarového firewallu řádně zabezpečený (zabezpečení PC s OS Windows).

Hardwarový firewall

Hardwarový firewall je speciální hardware, který zajišťuje zabezpečené spojení mezi externí (internet) a interní sítí (LAN). Zařízení tohoto typu poskytují vysoký stupeň zabezpečení počítače nebo celé počítačové sítě připojené do internetu. Firewall oddělí chráněný počítač od zbytku sítě a tím zajistí jeho ochranu. Jeho další výhodou je možnost připojení více počítačů přes jednu účastnickou přípojku s kompletním zachováním všech bezpečnostních opatření. Připojené počítače pak mají přímý přístup do internetu bez vzájemné závislosti. Mnohé z těchto zařízení obsahují také 4portový aktivní prvek (switch), který umožní bez jakýchkoliv dalších nákladů propojit až 4 počítače do malé počítačové sítě. Pokud firewall neobsahuje přímo námi dodané zařízení, lze si u nás objednat jeho dodávku, konfiguraci a odbornou instalaci za přijatelnou cenu. Pro více informací nás můžete kontaktovat.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.