Zpřístupnění zakázaných příloh

Outlook Express

Pokud instalujete Outlook Expres ve verzi 6.0, je standardně zakázán přístup k přílohám, které by mohly obsahovat viry. K instalaci nové verze Outlooku dojde i při použití služby Windows Update a instalaci nabízených balíčků. Přílohy jsou viditelné ale nedostupné (zašedlé).

K přílohám se dostanete tak, ze v menu "Nástroje" zvolíte položku "Možnosti..." potom záložku "Zabezpečení" a zde zrušíte zaškrtnutí ve volbě: "Zakázat ukládání nebo otevírání příloh, které by mohly obsahovat virus."
Upozorňujeme, že zrušení tohoto omezení zvýší nebezpečí zavirování počítače a pokud nemáte nainstalován antivirový program, pak tuto akci rozhodně nedoporučujeme.

Povolení příloh

Microsoft Outlook

Tento postup je platný pouze pro verze Outlook 2000 SP3, 2002 a 2003. Nefunguje pro Outlook 98 a starší verze Outlook 2000.

V programu Outlook je implicitně zakázán přístup k některým potenciálně nebezpečným přílohám, které by mohly nést virus a ohrozit tak bezpečnost počítače.

Přesto může dojít k situaci, že je potřeba k takové příloze přistoupit. Je k tomu ale nutné udělat změnu v registrech počítače. Upozorňujeme, že před změnami v registrech je vhodné registr zálohovat. Nesprávný zásah v registru může způsobit nefunkčnost celého počítače. Vše děláte na vlastní riziko.

Spusťte program Regedit a najděte následující klíč:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Office/10.0/Outlook/Security
(pro Outlook 2000 změňte 10.0 na 9.0, pro Outlook 2003 na 11.0)

V tomto klíči založte novou řetězcovou hodnotu: Level1Remove. Jako hodnotu pro Level1Remove zadejte středníkem oddělené přípony příloh, k nimž chcete mít přístup. Např: .exe;.mdb

Povolení příloh v registrech

Ukončete a znovu spusťte Outlook.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.