Poskytování IPTV nad xDSL

Proč mám dělat IPTV ve vlastní síti?

IPTV je řešením přechodu na DVB-T2, takže je to příležitost k novým příjmům. Dodavatelů IPTV je dostatek. Když mluvíme o IPTV, tak nejlépe s time shiftem (možností zpětného přehrávání).

Proč mám dělat IPTV nad svým MMO?

Pokud nebudete dělat svoji IPTV nad svými MMO přípojkami, tak může vašim zákazníkům poskytovat televizi někdo jiný formou OTT. Navíc IPTV zvyšuje prodeje MMO. Dělají to tak i mobilní operátoři, takže dodejte zákazníkovi co nejvíce svých služeb vy. Marže na IPTV vám zlepší výnos z MMO zákazníka.

Je kapacita vaší sítě připravena na televizi v HD kvalitě?

Kapacita sítě Cetin i té naší jsou připraveny na větší datové toky HD TV, protože HD se stává standardem, za který jsou zákazníci ochotni připlatit.

Je kapacita DSL sítě připravena na televizi ve 4K kvalitě?

Právě růst datové náročnosti video obsahu zvyšuje potřebu rychlého internetu. DSL tarify 50 Mb/s, 100 Mb/s a 250 Mb/s jsou určitě připraveny pro 4K. Zatím ovšem není 4K obsah běžný v IPTV platformách.

Jakou IPTV mohu poskytovat na MMO přes vás?

Libovolnou IPTV můžete poskytovat, volba je jen na vás. Vůbec to nemusí být stejná televize, kterou děláme my.

Jaké IPTV platformy již vaši partneři používají?

Především SledováníTV, KUKI, IPTV ISP Alliance a 4net.tv.

Co zajistí služba IPTV transport?

Služba IPTV transport zajistí, že televizní data tečou odděleně od internetového provozu a mají přednost, aby byla zajištěna obrazová kvalita televize.

Jaký je rozdíl mezi IPTV a OTT?

O IPTV mluvíme v případě že poskytovatel internetu i TV je shodný a dokáže díky tomu zajistit kvalitu televize ve své síti. Pokud nad internetem jednoho ISP prodává televizi jiný poskytovatel, jedná se o takzvané OTT, kdy se televizní data šíří stejně jako obecný internetový provoz.

Zvyšuje IPTV zájem o MMO připojení?

Ano, naše maloobchodní zkušenost potvrzuje, že doplnění IPTV do nabídky zvyšuje zájem o vysokorychlostní DSL, které dokáže zajistit kvalitu TV. Navíc je to běžné u mobilních operátorů.

Jak garantujete, že IPTV nebude na DSL "kostičkovat"?

Umíme posílat TV data v dedikované VLAN odděleně od ostatního internetového provozu a dát jim prioritu, aby byla zajištěna kvalita televize.

Jak se zapojuje STB, pokud u vás objednám IPTV transport?

STB se v tomto případě zapojuje do 2. portu VDSL modemu, kde je standardně zakončena televizní VLAN.

Co by se stalo, kdybyste neuměli prioritizovat televizi nebo pokud si prioritizaci neobjednám?

Pokud by zákazník zatížil svojí přípojku více (download, upload je ještě více citlivý), tak by TV mohla být negativně ovlivněna. Nekvalita při sledování televize je větší problém než nekvalita při surfování na internetu. A nikdo nechceme řešit zbytečné problémy.

Jak se budu identifikovat před svým poskytovatelem IPTV?

Máme technické řešení, kdy svému poskytovateli IPTV nahlásíte seznam veřejných IP adres, které jsou součástí "vaší nové MMO sítě".

Jaká je ekonomika provozu IPTV?

Transport televizních dát stojí stejně bez ohledu na TV tarif. Proto je vhodné prodávat dražší tarify a doplňkové služby jako VoD, abyste maximalizovali svojí marži z IPTV.

Wi-Fi zákazník požaduje IPTV, ale na své síti to nezvládnu. Má cenu ho převést na MMO?

Pokud nedokážete zajistit to, co zákazník chce, hrozí jeho odchod. Převod na vaše MMO s IPTV transportem to může vyřešit.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.