Kabelový internet

Co je kabelový internet?

Kabelový internet využívá kabelových rozvodů, které jsou již v obci historicky nainstalovány a využívali se pro vysílání kabelové televize. V minulích letech jsme provedli modernizaci CMTS (Cable modem termination system) zařízení, díky které jsme celou kabelovou síť přepojili na standard DOCSIS 3. To nám umožńuje na kabelové síti dosahovat velmi vysokých rychlostí až 150 Mb/s.

Proč si vybrat kabelový internet?

Výhodou je, že kabely již máte z minulosti v domě nainstalované. Většinou tedy není nutné vrtat a kabeláž znovu natahovat. Na rozdíl od bezdrátového připojení nepodléhá kabelový internet negativním vlivům počasí a vyniká velmi nízkou odezvou, což ocení především hráči akčních online her. V bytě se pak k modemu s WiFi můžete připojit i bezdrátově např. vaším telefonem či notebookem.

Jak si mám vybrat tarif internetu?

  • Kabel mini
    Tarif je určen pro malou nenáročnou domácnost, kde se najednou nepřipojuje více uživatelů či zařízení.
  • Kabel aktiv
    Většina domácností preferuje tarif Kabel aktiv, který je vhodný pro připojení více zařízení a uživatelů současně včetně sledování televize přes internet.
  • Kabel extra
    Je vhodný pro náročnější uživatele, kteří zkrátka nechtějí při používání internetu na nic čekat a stahují velké objemy dat.
  • Kabel ultra
    Pokud chcete mít to nejlepší a využívat rychlosti stahování opravdu na maximum, zvolte si tarif Kabel ultra a budete spokojeni.


S výběrem vhodného tarifu dle vašich potřeb vám rádi poradí naši kolegové ze zákaznického centra.

Jak rychle mi internet skutečně pojede?
Vysvětlení garancí rychlostí ve smyslu nařízení EU č. 2015/2120 najdete v dokumentu Pravidla při poskytování služeb přístupu k internetu v sekci Ceníky a smlouvy.


 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete i odmítnout.